مدیریت زمان، شیوهی نظم بخشیدن و برنامهریزی شما برای زمانی است که به انجام فعالیتهای خاص اختصاص میدهید، مدیریت زمان یک مدیر با مدیریت زمان برای یک دانشجو متفاوت است اما برای هر دوی آن ها اصول مشترکی وجود دارد که هرکدام می توانند با رعایت اصول، نتیجه ی بهتری دراستفاده و مدیریت زمان خود به دست بیاورند، با میلیونر در جهت آشنایی با تکنیک های مدیریت زمان همراه باشید.
استفاده از زمان ضرورتی اجتناب ناپذیر برای رسیدن به موفقیت است.
تکنیک های مدیریت زمان
۱. تکنیک GTD برای مدیریت زمان
سامانه مدیریت زمان GTD یک سامانه جامع و پیشرفته ای برای مدیریت زمان در کارها و زندگی روزمره است که شما بتوانید به مدیریت همه کارهای خود بپردازید. در واقع در این روش محدود کننده ای برای شما وجود ندارد و به شما آموزش می دهد که بتوانید یک بسته بندی از تمامی کارها، اطلاعات و تعهدهای خود داشته باشید، ایده اصلی این تکنیک خارج کردن کارها از ذهن و آوردن روی کاغذ است در اینصورت ذهن روی کارهایی که مکتوب شده اند تمرکز خواهد کرد و دیگر ذهن درگیر یادآوری اینکه چه کاری باید انجام دهد رها می شود.
مهمترین اصول در GTD این ها هستند:
▪ جمع آوری کن.
▪ پردازش کن.
▪ مرتب کن.
▪ بررسی کن.
▪ انجام بده.
۲. تکنیک مدیریت زمان Pomodoro
تکنیک Pomodoro یکی از تکنیک های مدریت زمان ایتالیایی است، که بطور خلاصه پیشنهاد می کند کارهایی که باید انجام شود، به بخش های کوچک تر تقسیم کنید، چون در زمانهای کوتاه هم کمتر خسته میشوید و هم تمرکزتان را بهتر حفظ میکنید، ضمن این که صرف زمان گرفتن باعث میشود حجم کار را درک کنید و زمان اختصاص یافته به آن را محدود کنید.
فرض کنید عصر خسته از سرکار به منزل میرسید و تصمیم دارید پس از نوشیدن چای و استراحتی کوتاه، به مطالعهتان برسید. اگر نیم ساعت یا یک ساعت را با تایمر برای این کار مشخص کنید، بعد از آن مطالعه را شروع خواهید کرد، اما اگر پایان کار را باز بگذارید، ممکن است سری به تلگرام و اینستاگرام بزنید و بعد هم یاد دوستی قدیمی کنید و احوالی از خانوادهتان بپرسید و ناگهان ببینید که وقت شام شده است ، بنابراین میتوانید خیلی ساده ازتایمرموبایل استفاده کنید یا از اپلیکیشن های مدیریت زمان کمک بگیرید.
البته نکته حائز اهمیت در این تکنیک این است که برنامه کاری خودتان را براساس کارهایی ترتیب دهید که هم از اهمیت بالاتری برخوردار باشند و هم خودتان با انجام آن ها علاقه بیشتری داشته باشید ، این کار باعث می شود که زمانی که این کارها به اتمام برسید انرژی کافی برای انجام کارهای بعدی خود داشته باشید.
۳. تکنیک تمرکز فرانکلین کاوی برای مدیریت زمان
در این تکنیک، مدیریت زمان بر مبنای اولویت بندی کارها استوار است، هدف این روش این است که با مشخص کردن کارهای کم اهمیتتر، تمرکز بیشتر بر روی فعالیتهایی باشد که انجام آنها از ارزش بالایی برخوردارند، کارهای فوری کارهایی هستند که باید سریعتر برای انجامشون وارد عمل بشوید و انجام آن ها را نباید به فردا موکول کرد.
همچنین کارهای ضروری کارهایی هستند که مرتبط با اهداف بلند مدت و یا ارزشهای درونی شماست، گاهی کارهای ضروری هم میتونند همزمان فوری باشند اما معمولاً اینطور نیست، بضی ازامور نیازمند توجه شما در همین لحظه است وگرنه تبعات خوبی برای شما نخواهد داشت، بعضی ازکارها هم اگرالان انجام ندهید فرصت انجام آن را ازدست خواهید داد.
ماتریس آیزنهاور
با کمک این ماتریس میتوانیم بفهمیم که چه کاری ضروری هست و چه کاری ضروری نیست، و چه کاری فوری هست و چه کاری فوری نیست. این ماتریس به چهار جعبه تقسیم شده:
۱) مهم – ضروری ( هم اکنون انجام بده)
۲) مهم – غیر ضروری ( زمانی برای انجام آن در نظر بگیر)
۳) غیر مهم – ضروری ( به دیگران محول کن)
۴) غیر مهم – غیر ضروری ( حذفش کن)
همه انسان ها دغدغه این را دارند که زمان کافی برای رسیدن به امور مختلف را ندارند و همیشه از اینکه کارهای آنان به فردا واگذار می شود، ناراضی هستند، این افراد باید با مطالعه این تکنیکها و بدست آودرن مهارت های مدیریت زمان می توانند ، برای امور خود به طور دقیق برنامه ریزی کرده تا بتوانند به بهترین نحو ممکن کارهای خود را انجام دهند.
به آموختن ادامه دهید …